Nordic Walking a fotbal v chůzi - 28.4.2023

pozvánka

Dne 28.4.2023 pořádala společnost Senior fitnes z. s. na stadionu Přátelství na Strahově netradiční Den pro zdraví. Netradiční proto, že prioritní akcí byl turnaj ve fotbalu v chůzi a ostatní aktivity bylo tedy nezbytné přizpůsobit prostorovým podmínkám a požadavkům vlastníka objektu. Vzhledem ke značnému omezení tedy nebylo možné doplnit turnaj o různé hry pro příchozí.

Ani další podmínky nebyly pro účast návštěvníků právě příznivé. Termín musel být stanoven podle rozvrhu aktivit na sportovišti, a tak se jednalo o pátek před prodlouženým víkendem.

Organizátoři tedy uvítali možnost spoluúčasti firmy Lekki (výrobci mj. Nordic Walking holí), která akci podpořila nejen finančně. Mgr. Kateřina Kolišová, vedoucí instruktorka Školy chůze, totiž současně uspořádala krátký odborný výcvik s různými typy holí. Po zácviku chůze v areálu sportoviště se celá skupina vydala na skutečnou procházku s holemi.

Trasa vedla přes Pražský Hrad, Loretánské náměstí, Jelení příkop, Letohrádek a Královskou zahradou. Odhadem měřila cca sedm kilometrů a zúčastnilo se jí šestnáct zájemců.

Na rozdíl od ostatních nepříznivých okolností bylo pro chůzi a fotbal velmi příznivé počasí a všichni účastníci hodnotili akce velmi pozitivně.

 

Zveme všechny, kteří se rádi hýbou, baví a fandí, v pátek 28. dubna 2023 od 9:30 hod. na stadion Přátelství na Strahově. Proběhne zde další turnaj o putovní pohár ve fotbalu v chůzi. Přijďte povzbudit fotbalisty, mezi nimiž budou tentokrát také ženy.

Zároveň se na vás těší odborní lektoři Školy chůze s.r.o., kteří vám vysvětlí, jak správně používat hole pro Nordic Walking. Na místě si můžete půjčit či koupit hole na míru. Po 10. hod. pak společně vyrazíme na vycházku s holemi do okolí (směr Vypich či Petřín - podle vašeho výběru).

Všichni účastníci obdrží voucher na jedno zdravotní cvičení Senior fitnes v tělocvičně zdarma.

Těšíme se na vás.

 

© 2008 - 2024 Senior fitnes z. s. Všechna práva vyhrazena. Design by Vojtěch Blechta