Demence a výživa
Zveme vás na přednášku na téma:
Prevence demence a podpora mozkových funkcí prostřednictvím výživy.
Optimalizace jídelníčku ve vyšším věku.
v pondělí 24.3.2025 / 13:00-14:00 hod. v KKC
Náplň přednášky:
- mozek a výživa
- prevence demence
- co jíst a čemu se vyhnout
- hydratace a střevní mikrobiom
- praktické tipy pro jídelníček
Bude prostor i na otázky a diskuzi.
Lektorka: Ing. Eva Kocurková (https://www.nutriclinics.eu/)
Vstupné: 100 Kč/os.
Přihlášky posílejte mailem na adresu z.roidtova@seniorfitnes.cz ve tvaru jméno, příjmení, telefon, mail, bydliště (pouze město), rok narození.
Ing. Eva Kocurková vystudovala obor Vědecká výživa lidí na SPU (Slovenská poľnohospodárska univerzita) v Nitře a pedagogiku na Slovensku. Věnuje se výživě člověka z pohledu komplexního, fyzického a psychického zdraví. Během své praxe klade důraz na příčinu různých onemocnění z pohledu výživy, např. kožních problémů, chronické únavy, potíží s hmotností, potravinových intolerancí a histaminové intolerance. Výživu řeší komplexně včetně biochemických rozborů, cílených krevních rozborů a hledá konkrétní vitamíny a minerální látky, které tělu chybí. Je členkou státní komise Ministerstva zdravotnictví České republiky pro obor Výživový poradce.
Ing. Kocurková připravovala přes 40 profesionálních sportovců na olympiádu 2016 v Rio de Janeiro a celý Český svaz házené pro Mistrovství světa. Má letité zkušenosti s výživou u pacientů s Alzheimerem. Pracovala na Floridě, kde se věnovala klinické výživě u dětí s autismem. Aktuálně se věnuje konzultacím v laboratořích Synlab a EUC. Má tým kvalifikovaných poradců v rámci ČR a SR.