DPZ Aritma - 21.6.2021

pozvánka

V pondělí 21.6.2021 se uskutečnil další Den pro zdraví v krásném sportovním areálu Aritmy ve Vokovicích (pořádaný společností Senior fitnes), jehož součástí byl i turnaj fotbalu v chůzi - SENIOR FITNES CUP 2021.

Zúčastnilo se ho celkem sedm týmů. Rozcvičku pro všechny fotbalisty připravila Kristýna Špinková. Pak už se hrálo systémem každý s každým po dobu 15 minut. Vítězem celého klání se stal tým Inter Senior fitnes. Utkání byla hrána za velkého horka, nicméně všechny týmy se s touto skutečností vypořádaly na výbornou.

Akci za MČ Praha 6 navštívil radní pro sociální záležitosti MUDr. Marián Hošek, který společně se známým trenérem Jiřím Kotrbou a Míšou Veselou z FAČR předávali ceny vítězným týmům fotbalového turnaje. Významně se na úspěchu zejména této části akce podílela skupina trenérů z Pražského fotbalového svazu pod vedením Mgr. Jana Grubera.

Výraznou pomoc při organizování akce nám poskytl tým Ing. Jana Mužíka, Ph.D. z Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT. V průběhu akce monitorovali za pomoci technického vybavení fyzickou zdatnost účastníků. Jednalo se o faktické zahájení praktické části Národního programu pro ozdravění populace ČR. Start tohoto projektu sledovali jeho autoři - Ing. Milan Dvořák a Prof. Ing. Václav Bunc, CSc. z FTVS UK.

Akce se také zúčastnili zástupci dalších organizací, které jsou společně se SF do zmíněného projektu zapojeny. Ruku k dílu při organizování souběžných aktivit (pétanque, mölkky, hod na cíl, test chůze atd.) přiložila i Ing. Lenka Desatová z Rady seniorů, za Asociaci sportu pro všechny přišel Mgr. Miroslav Zítko. Ten zároveň představil účastníkům akce zajímavou hru – discgolf. Hra se velmi líbila a my ji rádi zařadíme do dalších DPZ.

A děkujeme samozřejmě VZP, která věnovala odměny pro vítěze jednotlivých doprovodných aktivit.

© 2008 - 2024 Senior fitnes z. s. Všechna práva vyhrazena. Design by Vojtěch Blechta